Reacties

Reacties Gastspreker:

Nog niet eerder de tijd genomen om je te mailen en te bedanken. Maar dit wilde ik nog wel even doen. De kinderen hebben met veel aandacht geluisterd en nagepraat over je les.  Erg bedankt. Ik hoor graag volgend jaar weer of je wilt komen.

Met vriendelijke groet, Anne groep 8 De Speelwagen.

De presentatie wordt boeiend gegeven. De leerlingen hebben een uur lang aandachtig geluisterd. De voorbeelden die gegeven worden komen uit de praktijk en zijn op het niveau van de leeftijd van de leerlingen, waardoor het hen aanspreekt. Er wordt gekeken naar praktijk, wat wetenschapper zeggen, er is afwisseling met filmpjes, dat is erg fijn.  Het lijkt of alcohol gebruik nog ver weg is voor kinderen uit groep 8, maar veel zijn er al een keer mee in aanraking geweest. De leerlingen zeggen; interessant, goede waarschuwing voor later, bijzonder, leerzaam, boeiend, hersenplaatjes heel goed, ze deed het grappig,

Met vriendelijke groeten, Emilie Zwagerman St Wulfram Hoogwoud

Ze vonden het erg leerzaam en leuk.

Tot volgend jaar.

Groeten André Nieknamp Jan Luykenschool Schellinkhout

De kinderen uit mijn groep waren erg te spreken over jouw presentaties.

Ze vonden je een eerlijke, lieve en lekkere gekke dame. Ze hebben er veel van geleerd en waren uiteraard ook onder de indruk van jouw verhaal. Na je presentatie vroeg ik wie er na jouw verhaal goed gaat uitkijken met alcohol en drugs en eigenlijk was hun antwoord er niet eens mee te starten. Ik hoop dat ze er over 5 jaar nog steeds zo over denken!  Bedankt voor alles

Groetjes Jelka van der Galiën Binnenmeer Uitgeest

Ik wilde je mailen om je te complimenteren over je ‘les’ van afgelopen maandag. De kinderen hingen aan je lippen. Een betere manier om het gevaar van alcohol en drugs duidelijk te maken, zou ik niet weten.

Groeten, Reggy Zuidema Jules Verne Hoorn

De presentatie wordt boeiend gegeven. De leerlingen hebben een uur lang aandachtig geluisterd. De voorbeelden die gegeven worden komen uit de praktijk en zijn op het niveau van de leeftijd van de leerlingen, waardoor het hen aanspreekt. Er wordt gekeken naar praktijk, wat wetenschapper zeggen, er is afwisseling met filmpjes, dat is erg fijn. Het lijkt of alcohol gebruik nog ver weg is voor kinderen uit groep 8, maar veel zijn er al een keer mee in aanraking geweest.

De leerlingen zeggen; interessant, goede waarschuwing voor later, bijzonder, leerzaam, boeiend, hersenplaatjes heel goed, ze deed het grappig,

Met vriendelijke groeten, Emilie Zwagerman St. Jozefschool

De presentatie begon zij met het feit dat ze “ervaringsdeskundige”is en ze benadrukte dat ze schade  heeft ondervonden tijdens en na deze periode en dat ze daar nog altijd in haar leven mee te maken heeft. Het was een open communicatie tussen haar en de leerlingen.

Achteraf hoorde ik van de leerlingen dat ze dit als bijzonder hebben ervaren en dat het de leerlingen tot nadenken heeft gebracht .

Vriendelijke groet  Bert groep 8 van SBO de Piramide te Alkmaar.

Jij ook weer bedankt voor de wijze les. En wat leuk dat ik nu zelf ook nog verder kan met de lessen, dat ga ik dan ook zeker doen! Tot volgend jaar.
Hartelijke groet, Laura (W.J.Driessenschool)

Het was weer boeiend en je hebt interessant verteld. De kinderen waren erg onder de indruk. Dank je dat je er weer was; je bent een topper.
Groetjes, Anja De Caegh

Langs deze weg wil ik je nogmaals hartelijk danken voor de les van vanmorgen. Mijn groep 8 was ontzettend onder de indruk. Ze raken er niet over uitgepraat.
Groet, Saskia Faessen Gideonschool

Nogmaals bedankt voor de les. Deze was weer erg interessant.
Met vriendelijke groet, Gijsbert van Wijk Oosteinder

Het was een indrukwekkende presentatie. De kinderen hadden het er ’s middags nog over. Bedankt en ze zullen het zeker onthouden. Je merkte het ook wel aan de aandacht die ze hadden. Goed van ze.
Groet en tot volgend jaar, Egbert obs ’t Carrousel

Je hebt weer diepe indruk gemaakt…..
Gr Dirk Groep 8, De Rank Zwaag

Ik wil je nogmaals bedanken voor de leuk en vooral leerzame les die je gegeven hebt vanmiddag in groep 8. Wat kun je op een sprankelend en humoristische manier vertellen! De kinderen waren een uur stil en als je deze groep zo lang in concentratie hebt….. Top!We hebben nog lang nagepraat en de brieven zijn mee naar huis.
Veel groeten, Karin de Vries groep 8, Het Mozaiek

Kinderen zijn erg onder de indruk van deze gastles. In de klas hebben we daarna nog lang doorgepraat over het onderwerp. Ook al heb ik als leerkracht de presentatie vaker meegemaakt, het is en blijft een heftig verhaal waar ik in de klas graag tijd en ruimte voor vrijmaak om kinderen hier goed bewust van te maken.

Florian Honingh De Kennemerpoort

Allereerst mijn complimenten voor je presentatie. Het was voor de kinderen erg duidelijk en vooral indrukwekkend. We hebben er nog lang over nagepraat.
Margrit Sijm De Schelp Wervershoof

Enige tijd geleden hadden wij op onze school een gastles. Zij heeft dit fantastisch gedaan en de kinderen hebben brieven geschreven om haar te bedanken. Zou u een adres aan mij willen doorgeven waar ik de brieven naartoe kan sturen?

Vriendelijke groet, Rita Schoorl groep 8 obs de Koet

De kinderen (en de leerkrachten) vonden het een waardevolle ochtend. Het heeft heel wat losgemaakt en het heeft kinderen verder laten denken. Ik vind dat je op deze manier fantastisch werk verricht met de preventie van verslaving bij de jeugd. Hopelijk zien we elkaar volgend jaar weer.

Met vriendelijke groeten, De Fontein

De informatie was helder en duidelijk.We zijn van mening dat door jouw presentatie de kinderen meer over de gevolgen van alcohol en drugs gebruik gaan nadenken.We komen er in de klas nog regelmatig op terug.We hopen dat we je volgend schooljaar weer terug zien.
Met vriendelijke groeten, Wheermolen

De kinderen waren erg onder de indruk van je presentatie op onze school. Ze vonden het interessant en erg leerzaam. Knap dat je zoveel persoonlijke informatie durft te vertellen. Vanmiddag vul ik de formulieren met ze in en die stuur ik dan z.s.m. op. Ik hoop dat je volgend jaar weer contact met mij opneemt voor deze presentatie in de nieuwe groep 8.

Met vriendelijke groet, Leerkracht groep 8 van de St. Nicolaasschool.

Alcoholpreventie,

De informatie is aardig aangeslagen bij de kinderen. De leerlingen zijn tijdens de het verhaal dat Astrid vertelt erg onder de indruk. Zij vertelt uit eigen ervaring en op één of andere manier maakt dat toch meer indruk dan wanneer iemand de informatie uitdraagt maar er geen persoonlijke ervaring mee heeft gehad. Het verhaal dat Astrid de kinderen voorschotelt wordt goed en snel afgewisseld met interviews en / of foto’s van bijvoorbeeld een hersenscan. In haar spreekbeurt zit snelheid. De kinderen stellen goede en vaak persoonlijke vragen die zij weer niet schromend beantwoord. Het is confronterend wat zij aan de kinderen verteld. kortom: zeer de moeite waard om op zo’n aanbieding in teschtijven.

Vriendelijke groeten, Ron

Link naar: Kant-en-klare lessen