Reacties

Reacties van leerkrachten en leerlingen over een gastles van het thema alcohol of drugs. Uiteraard kunt u de les zelf verzorgen.

De presentatie wordt boeiend gegeven. De leerlingen hebben een uur lang aandachtig geluisterd. De voorbeelden die gegeven worden komen uit de praktijk en zijn op het niveau van de leeftijd van de leerlingen, waardoor het hen aanspreekt. Er wordt gekeken naar praktijk, wat wetenschapper zeggen, er is afwisseling met filmpjes, dat is erg fijn. Het lijkt of alcohol gebruik nog ver weg is voor kinderen uit groep 8, maar veel zijn er al een keer mee in aanraking geweest.

De leerlingen zeggen; interessant, goede waarschuwing voor later, bijzonder, leerzaam, boeiend, hersenplaatjes heel goed, ze deed het grappig,

Met vriendelijke groeten

Emilie Zwagerman
St. Jozefschool

—————————————————————————————————–

In de week voor de voorlichting hebben wij onze leerlingen groepsoverstijgend (groep 8a en 8b) kennis laten maken met het onderwerp alcohol.

We zijn gestart  met de alcoholkennistest om te meten hoeveel de kinderen al van het onderwerp weten. Dit deden de kinderen in groepen van 8. Samen lazen ze de vragen voor en kozen het antwoord dat ze het meest vonden passen. Na 20 minuten hebben we de antwoorden klassikaal besproken.

Na de warming-up startte we met het onderwerp ‘lichamelijke gevolgen’. De kinderen werkten in placemat vorm en schreven zoveel mogelijk op over de lichamelijke gevolgen van alcohol. Bespraken dit klassikaal en daarna kregen ze het filmpje te zien. Dit deden we ook bij de’sociale gevolgen’en bij ‘waardoor raak je verslaafd?’.

De kinderen vonden het erg interessant en konden veel vertellen over wat alcohol met je kan doen, maar niet perse welke gevolgen dit kan hebben voor de rest van je leven. Ze vonden het erg interessant en keken erg uit naar deze voorlichting.

Groetjes,

Bianca Hoogendoorn Leerkracht groep 8

Bonifatiusschool Spanbroek

—————————————————————————————————-

Op donderdag 10 april 2018 heeft Astrid een presentatie gegeven over alcohol aan groep 8 van SBO de Piramide te Alkmaar. Aantal leerlingen: 18. Tijd : een uur.
De presentatie werd ondersteund door een powerpoint en twee korte filmpjes.

De presentatie begon zij met het feit dat ze “ervaringsdeskundige”is en ze benadrukte dat ze schade  heeft ondervonden tijdens en na deze periode en dat ze daar nog altijd in haar leven mee te maken heeft. Het was een open communicatie tussen haar en de leerlingen.

Achteraf hoorde ik van de leerlingen dat ze dit als bijzonder hebben ervaren en dat het de leerlingen tot nadenken heeft gebracht .

Vriendelijke groet  Bert

—————————————————————————————————-

Jij ook weer bedankt voor de wijze les. En wat leuk dat ik nu zelf ook nog verder kan met de lessen, dat ga ik dan ook zeker doen! Tot volgend jaar.
Hartelijke groet,
Laura (W.J.Driessenschool)

—————————————————————————————————————————

Het was weer boeiend en je hebt interessant verteld. De kinderen waren erg onder de indruk. Dank je dat je er weer was; je bent een topper.
Groetjes, Anja De Caegh

—————————————————————————————————————————

Langs deze weg wil ik je nogmaals hartelijk danken voor de les van vanmorgen. Mijn groep 8 was ontzettend onder de indruk. Ze raken er niet over uitgepraat.
Groet,
Saskia Faessen Gideonschool

—————————————————————————————————————————

Nogmaals bedankt voor de les. Deze was weer erg interessant.
Met vriendelijke groet,
Gijsbert van Wijk Oosteinder

—————————————————————————————————————————

Het was een indrukwekkende presentatie. De kinderen hadden het er ’s middags nog over. Bedankt en ze zullen het zeker onthouden. Je merkte het ook wel aan de aandacht die ze hadden. Goed van ze.
Groet en tot volgend jaar,
Egbert obs ’t Carrousel

—————————————————————————————————————————

Je hebt weer diepe indruk gemaakt…..
Gr Dirk Groep 8, De Rank

—————————————————————————————————————————

Ik wil je nogmaals bedanken voor de leuk en vooral leerzame les die je gegeven hebt vanmiddag in groep 8. Wat kun je op een sprankelend en humoristische manier vertellen! De kinderen waren een uur stil en als je deze groep zo lang in concentratie hebt….. Top!We hebben nog lang nagepraat en de brieven zijn mee naar huis.
Veel groeten,
Karin de Vries
groep 8, Het Mozaiek

—————————————————————————————————————————

Kinderen zijn erg onder de indruk van deze gastles. In de klas hebben we daarna nog lang doorgepraat over het onderwerp. Ook al heb ik als leerkracht de presentatie vaker meegemaakt, het is en blijft een heftig verhaal waar ik in de klas graag tijd en ruimte voor vrijmaak om kinderen hier goed bewust van te maken.
Florian Honingh De Kennemerpoort

—————————————————————————————————————————

Allereerst mijn complimenten voor je presentatie. Het was voor de kinderen erg duidelijk en vooral indrukwekkend. We hebben er nog lang over nagepraat.
Margrit Sijm De Schelp

—————————————————————————————————————————

Enige tijd geleden hadden wij op onze school een gastles. Zij heeft dit fantastisch gedaan en de kinderen hebben brieven geschreven om haar te bedanken. Zou u een adres aan mij willen doorgeven waar ik de brieven naartoe kan sturen?
Vriendelijke groet,
Rita Schoorl
groep 8 obs de Koet

—————————————————————————————————————————

De kinderen (en de leerkrachten) vonden het een waardevolle ochtend. Het heeft heel wat losgemaakt en het heeft kinderen verder laten denken. Ik vind dat je op deze manier fantastisch werk verricht met de preventie van verslaving bij de jeugd. Hopelijk zien we elkaar volgend jaar weer. Met vriendelijke groeten, De Fontein

—————————————————————————————————————————

De informatie was helder en duidelijk.We zijn van mening dat door jouw presentatie de kinderen meer over de gevolgen van alcohol en drugs gebruik gaan nadenken.We komen er in de klas nog regelmatig op terug.We hopen dat we je volgend schooljaar weer terug zien.
Met vriendelijke groeten, Wheermolen

—————————————————————————————————————————

De kinderen waren erg onder de indruk van je presentatie op onze school. Ze vonden het interessant en erg leerzaam. Knap dat je zoveel persoonlijke informatie durft te vertellen. Vanmiddag vul ik de formulieren met ze in en die stuur ik dan z.s.m. op. Ik hoop dat je volgend jaar weer contact met mij opneemt voor deze presentatie in de nieuwe groep 8.
Met vriendelijke groet, Leerkracht groep 8 van de St. Nicolaasschool.

Bereikbaaar via onderstaande links:

Basisonderwijs.online

Digiprevent

GYNZY