Ooit een geliefd schoolmeisje

Drinken om je zorgen te vergeten. Dat is één ding wat alcohol zeker veroorzaakt. Door alcoholgebruik ondervind je letterlijk problemen met je geheugen en wordt informatie niet meer opgeslagen. De black-out door alcoholgebruik!

Je kunt je zorgen niet handelen in je hoofd, verdooft de boel met gif en herhaalt dit keer op keer. Onder deze groep drinkers, de drinkers om hun zorgen te vergeten, komen meer vrouwen voor en het gaat vaak om zware drinkers.

Een ooit eens geliefd schoolmeisje kan op latere leeftijd haar zorgen niet meer handelen en raakt verslaafd aan alcohol. Wat gaat hier mis? Was dit meisje wellicht verliefd en heeft ze zich laten overhalen om te beginnen met alcohol drinken? Of was ze gezwicht door groepsdruk? Of kreeg ze van tante Truus haar eerste alcoholische drankje? Of misschien had James Bond via alcoholreclame indruk op haar gemaakt? Of een combinatie van deze vier omgevingsfactoren!

In ieder geval had ze geleerd hoe zij zichzelf kon verdoven met alcohol. Echter is het zaak dat we jongeren leren hoe zij zichzelf kunnen beschermen tegen de verleiding van alcohol. U las leerkracht kunt de online kant-en-klare lessen inzetten. Doe de zelfbeschermingstest. Als de leerlingen de punten tellen, komen ze erachter wat de score betekent. Een score die bepalend is voor hun toekomst.

DE TIJD DRINGT VOOR EEN ALCOHOLVRIJ KIND!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *