Alcohol: nummer vier op de lijst van meest gevaarlijke drugs

Volgens deskundigen bestaan er vier type alcoholdrinkers. Eén daarvan is de sociale alcoholdrinker. Dit geeft aan dat alcoholdrinken sociaal tijdverdrijf is. Als je de lijst van meest gevaarlijke drugs erbij pakt, dan staat alcohol op nummer vier. Meest gevaarlijke drugs en het sociaal gebruik daarvan, maakt het voor de omgeving nog gevaarlijker. Jongeren zouden kunnen gaan denken dat alcoholdrinken niet gevaarlijk is. Toch? Net zoiets als Sinterklaas. Dan komen ze erachter dat hij niet bestaat. Gelukkig zonder hersenschade als gevolg.

Als het gaat om deze meest gevaarlijke drugs dan groeien niet alle jongeren op in een ideale sociale omgeving. Leerkrachten zijn echt van levensbelang om deze lessen aan leerlingen te leren. Wij hebben voor leerkrachten online kant-en-klare lessen eenvoudig, op elk moment inzetbaar, gratis en voor altijd toegankelijk gemaakt.

Lijst meest gevaarlijke drugs opgesteld door het RIVM.

  1. Rookbare cocaïne
  2. Heroïne
  3. Tabak
  4. Alcohol

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *