Colombiaanse sneeuwstorm- en druppelneus.

Ik ben ooit eens met iemand mee geweest naar de kantonrechter. Het ging om schuldensanering van een persoon die verslaafd was geweest aan cocaïne en daardoor alles voor de derde keer was kwijtgeraakt. Zijn vrouw, zijn huis, zijn bedrijf, zijn auto’ en noem maar op wat u kunt bedenken. De kantonrechter was lichtelijk geïrriteerd. Degene met wie ik mee was, begon over zijn dochter aangezien er sprake was van bewindvoering. Van bewindvoering is sprake als iemand door zijn situatie niet goed voor zijn eigen financiën kan zorgen.

Geïrriteerd rommelde de vrouwelijke kantonrechter in de papieren die onder haar neus lagen. ‘Ik vind hier geen informatie over het feit dat u een dochter heeft,’ zegt de kantonrechter. ‘Daar ben ik ook pas achter. Het schijnt dat ik een kind verwekt heb tijdens een Colombiaanse sneeuwstorm,’ antwoordt de persoon met wie ik was meegereisd. De kantonechter was nog aan het snuffelen in haar papieren maar ze heft haar hoofd een klein stukje omhoog en kijkt boven haar bril uit naar de man in kwestie. Ik zie dat haar mondhoeken omhooggaan. Deze vrouw moet haar pokerface opzetten om niet in de lach te schieten. Ik val bijna van het bankje af van het lachen, want dit werkt ook op mijn lachspieren. Ik pak een tissue uit mijn zak voor mijn eeuwige druppelneus en besef dat dit onder de noemer Colombiaanse druppelneus valt.

Leren lachen om tegenslagen schijnt helend te zijn. Tegenslagen leren ons belangrijke levenslessen. Het is van essentieel belang dat we deze belangrijke levenslessen overdragen aan jongeren om te voorkomen dat Colombiaanse sneeuwstormen hun leven verwoesten. Drugsvoorlichting is eenvoudig, op elk gewenst moment gratis en voor altijd toegankelijk voor leerkrachten om in te zetten voor leerlingen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *