Help….. een hallucinatie

Door wietroken kreeg ik mijn eerste hallucinatie op mijn dertigste. Inmiddels ben ik negentien jaar clean. Echter kun je niet kiezen om clean te zijn van hallucinaties. Vermoeidheid, stress, medicijngebruik, niet kunnen slapen of een combinatie daarvan kunnen hallucinaties veroorzaken.

Een paar jaar terug zag ik in de verte een kameel. Mijn God, dacht ik destijds. Er kwam een man op mij aflopen en uiteraard vroeg ik aan hem of hij ook een kameel zag in de verte. De man zag ook een kameel. Iedereen kan lachen om deze gebeurtenis. En dat mag, zeg ik altijd.

Vandaag zag ik langs de grasstrook, naast de sloot in de buurt waar ik woon, schapen. Echt een ontelbaar aantal schapen! Ik wandel daar iedere dag langs, maar u begrijpt dat daar nooit schapen vertoeven. Mijn hart bonkte als een bezetene. Er kwamen twee dames aanlopen en zonder dat ze aandacht schonken aan de schapen, kwamen ze mijn kant heen. Wow, dacht ik, die zien volgens mij geen schapen.

Ik sprong bijna op hun nek om te vragen of ze de schapen achter zich ook zagen. De vrouw knikte. Ik slaakte een zucht van verlichting en gaf aan dat ik dacht dat ik een hallucinatie had. De twee vrouwen lagen in een deuk van het lachen. Maar als het uw kind is, vergaat het lachen eenieder.

Het is belangrijk dat jongeren goed geïnformeerd worden over de gevaren en gevolgen van wietroken. Als ze op jonge leeftijd beginnen met wietroken, verhoogt dit de kans op hallucinaties. Als het gaat om verslavende middelen groeien niet alle jongeren op in een ideale sociale omgeving. Tijdige voorlichting door leerkrachten is voor deze jongeren van groot belang!

Kinderen lachen gemiddeld vierduizend keer per dag. Laten we er samen voor zorgen dat het lachen hun niet vergaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *