Leerlingen leiden door het goede en naar het goede eindstation  

Vandaag verzorg ik geen voorlichting. Ik neem even de tijd om de kapper te bezoeken. Ik kom met hem in gesprek. Hij vraagt aan mij hoe het mij is gelukt om met alcoholgebruik te stoppen. Ik leg uit dat het een gevecht is in de geest om je door het goede of het slechte te laten leiden. Het slechte in dit geval, is alcoholgebruik. Uiteraard zijn er naast het gebruik van overige verslavende middelen nog karaktereigenschappen die mensen leiden om het slechte te doen. Denk aan, geleid worden door hebzucht.

Alles wat voortkomt uit een verslaafde leidt naar het slechte. De meest voorkomende eindstations voor een verslaafde zijn: de gevangenis, lijden door ziekte, de dood door ziekte, zelfmoord of moord of daartussenin een situatie die daar vanzelfsprekend naartoe leidt.

Zeventig procent van de alcoholverslaafden die willen stoppen en door professionals worden geholpen, vallen binnen drie jaar terug in alcoholgebruik. Zeventig procent verliest het gevecht in de geest! Iedere dag als je wakker wordt, dan moet je erbij stilstaan dat het een gevecht is in de geest en dat je je niet wilt laten leiden door het slechte.

De alcoholindustrie geeft miljarden uit aan rolmodellen in reclame om het gevecht van zoveel mogelijk geesten. Een geest moet zich gaan identificeren met deze zogenaamde positieve rolmodellen en alcoholgebruik wordt in een geest als sexy, gezellig, stoer en succesvol opgeslagen. Met één druk op de knop bereikt de alcoholindustrie via Facebook een ongekend aantal geesten om te (ver)leiden!

Voor leerkrachten hebben wij met één druk op de knop alcoholvoorlichting eenvoudig, op elk gewenst moment, vanaf elke locatie of apparaat, gratis en voor altijd toegankelijk gemaakt om jonge geesten te leiden door het goede en naar het goede eindstation.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *