Hoogopgeleide alcohol drinkende ouders.

Vandaag ga ik alcoholvoorlichting verzorgen in dorp X. Ik parkeer mijn auto. Aan de overkant staat een vrouw een sigaretje te roken. Ik denk: dat is een juf die buiten het zicht van leerlingen een sigaretje staat te roken. Het waait en het is ijzig koud. Ik vraag vanaf de overkant of dit de achterdeur is van de school. De vrouw steekt over. ‘Dit is de achterkant. Ik ben een juf’, zegt ze.

Ik leg uit dat ik een ervaringsdeskundige ben die alcoholvoorlichting gaat verzorgen voor groep 7/8. De juf barst los met verhalen. Het schijnt dat er veel zelfmoorden worden gepleegd in dit dorp door jongeren. Volgens de juf komt dit door de druk van de maatschappij. Laatst had een jongen zijn kleding netjes neergelegd, lachgas tot zich genomen en was overleden. Een andere jongere had onder invloed met een hakbijl iemand aangevallen. Vooral jongeren van hoogopgeleide ouders gebruiken verslavende middelen, volgens deze juf. Ik dacht tijdens haar verhalen: zou kunnen, aangezien hoger opgeleiden vaker drinken dan lager opgeleiden, wat geen goed voorbeeld is, vaak veel werkuren maken en daardoor minder aandacht (liefde) kunnen geven aan hun kinderen.

Als het gaat om verslavende middelen groeien niet alle jongeren op in een ideale sociale omgeving. Vandaar dat voorlichting door leerkrachten zo belangrijk is. Leerkrachten kunnen eenvoudig, op elk gewenst moment, vanaf elke locatie of apparaat, gratis en voor altijd gebruik maken van onze online kant- en- klare lessen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een presentatie verzorgd door een ervaringsdeskundige voor een optimaal resultaat. 

Samen redden we kinderen door onherstelbare hersenschade te voorkomen. Zelfs hun levens!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *