Controle over je leven onbewust kwijtraken

Iedere volwassene houdt van controle over zijn leven. Als we controle behouden dan verloopt alles soepel. Als we de controle verliezen, dan kunnen we onze baan kwijtraken, onze relaties, ons huis of alle drie. De controle kunnen we verliezen door vermoeidheid, ziek zijn en/of emotioneel verward. Niet één geestelijk gezonde volwassene is bewust op zoek naar een manier om de controle kwijt te raken.

Onbewust zijn er helaas een ontelbaar aantal volwassenen die door het vloeibare gif de controle kwijtraken. Van het vloeibare gif is bekend dat het de eigenschappen heeft van een harddrug. Het staat op nummer vier van de meest gevaarlijke drugs. Deze lijst is opgesteld door het RIVM!

Van dit vloeibare gif is door wetenschappers onomstotelijk bewezen dat, indien het gedronken wordt, men afhankelijk van de hoeveelheid die men het gebruikt, de controle verliest over bepaalde hersensfuncties tijdens gebruik en dat hersenen onherstelbaar beschadigen door gebruik. Het gaat om drie hersenfuncties die tijdens gebruik en iedere keer dat men heeft gebruikt de kwaliteit van deze hersenfuncties vermindert. Het betreft: geheugen, concentratie en zelfcontrole.

We kunnen niet verwachten van jongeren, die volwassenen alcohol zien drinken, dat zij begrijpen dat volwassenen zich hiervan niet bewustzijn. Op deze manier geven we door aan jongeren, dat alcoholgebruik niet ten koste gaat van verschillende hersenfuncties en daardoor vermindering van controle over het leven.

Het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) stelde in 2009 een lijst op:

Nummer 1: Rookbare cocaïne

Nummer 2: Heroïne

Nummer 3: Tabak

Nummer 4: Alcohol

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *