Het belang van alcoholvoorlichting voor 11- 12-jarige!

Een onnoemelijk aantal van uw leerlingen zullen nooit hun werkelijk potentieel behalen door alcoholgebruik. Onzinnig toch?

Ik ben Astrid en ik ben 17 jaar (13 t/m 30) verslaafd geweest. Hoe heeft dit kunnen gebeuren, vroeg ik mezelf op een dag af en ik zag het nog steeds om mij heen gebeuren. Kinderen die alcohol drinken! En wat blijkt: er sterven 55.000 kinderen per jaar in de EU aan de gevolgen van alcohol en dan hebben we het nog niet over het onnoemelijk aantal kinderen dat hun werkelijk potentieel nooit meer zullen behalen door alcoholgebruik. Ik besloot jongeren voor te lichten vanuit mijn ervaringsdeskundigheid. Informatie die jongeren kunnen koppelen aan een persoon blijft vanzelfsprekend beter hangen dan theorie.

De alcoholvoorlichting brengt bij jongeren een bewustzijnsverandering teweeg die noodzakelijk is voor hun toekomst. De korte interviews met hoogleraren en ex-gebruikers zijn het juiste klankbord aangezien niet alle jongeren opgroeien in een ideale sociale omgeving. 40 procent van de ouders vindt dat bier of wijn vanaf 16 jaar moet kunnen en daarnaast is in Nederland veertig procent van de mannen (veelal vader) en 27 procent van de vrouwen (veelal moeder) problematisch drinker.

Voor deze jongeren (leerlingen) is alcoholvoorlichting op 11- 12-jarige leeftijd werkelijk van levensbelang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *