Onherstelbare hersenschade door alcoholgebruik!

Op een dag ontving ik een link van een goede vriend. Uiteraard is hij op de hoogte van mijn verleden en daarmee bedoel ik het feit dat ik zeventien jaar verslaafd ben geweest aan alcohol. Ik opende de link die in de mail was toegevoegd. Bloedlink dit keer deze link. Door één oogopslag van deze hersenscan raakte ik direct misselijk. Tranen rolde over mijn wangen zonder dat ik geluid maakte. Ik denk dat ik er twee minuten naar heb gekeken en ben toen op mijn fiets gestapt, naar het Markermeer gefietst en op een bankje gaan zitten met een beter uitzicht dan vijf minuten eerder.

Professor Swaab (hersenonderzoeker) heeft voor alle zekerheid de hersenscan uitgelegd aan mij aangezien ik absolute zekerheid wilde van hetgeen ik bijna voor zeker had aangenomen. Zijn antwoord op de hersenscan via mail leest u onderstaand.

De figuur laat een scan zien van 4 gezonde controles en onder 4 alcoholici van dezelfde leeftijd en geslacht. De alcoholici hebben een sterke krimping van de hersenen, vergelijkbaar met wat gezien wordt bij patiënten met de ziekte van Alzheimer. De hersenwindingen zijn gekrompen met veel hersenvocht er omheen (zwarte kleur). De zwarte holtes in het midden van de hersenen, de ventrikels, zijn bij de alcoholici sterk vergroot. Er is dus een opvallend verlies van hersenweefsel.

Hartelijke groeten,

Dick

Meer zekerheid bestaat er niet als het gaat om Hersenschade door alcoholgebruik. De les alcoholpreventie leert uw leerlingen dat alcohol gif is voor hersenen, onherstelbaar beschadigen en welke hersenfuncties (geheugen, concentratie en zelfcontrole) worden beschadigd door alcoholgebruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *